HTML

Anroidról

Androidról minden.

Friss topikok

  • ezek137: No hát kérésednek eleget téve megnéztem azt a csodát... :) A program platformfüggetlenül bugos! iP... (2010.07.22. 19:08) App mustra - iwiw
  • ezek137: @pacska: No akkor egy olvasód már tutira van... igaz egyelőre kitartok az iPhone mellett (tudom er... (2010.07.15. 15:24) Első poszt

Archívum

2010.07.28. 15:05 pacska

Költözés

Költözök ide :) Köszi az olvasást, találkozunk a másik blogon.

Szólj hozzá!


2010.07.27. 08:51 pacska

Augusztusban érkezik az Acer Stream

A májusban bejelentett új Acer készülék augusztus 9-én érkezik az Egyesült Királyságba. A készülék egy újabb alternatívát jelenthet az Android rendszert használóknak.
Lássuk a telefon főbb tulajdonságait:
- 3,7" Amoled kijelző
- 5 MP kamera HD videó felvételi lehetőséggel
- 1 GHz-es Snapdragon processzor
- 512 Mb ROM
- 512 Mb RAM
- 2 Gb beépített memória
- wi-fi/bluetooth/GPS/3G
- Acer 4.0 UI
- Dolby Mobile
- FM rádió
- 1400 mAh akkumulátor
- HDMI kimenet
- Android 2.1

 A készülék mint említettem augusztus 9-én debütál, kizárólag az Expansys online boltban. Előzetes ár: 399 font

Forrás: Engadget

Szólj hozzá!

Címkék: telefon stream acer android


2010.07.26. 10:48 pacska

HTC Desire és Nexus One SLCD kijelzőkkel

A HTC kiadott egy hivatalos közleményt, miszerint még ezen a nyáron a HTC Desire és a Nexus One esetében Super LCD kijelzőkkel helyettesítik az Amoled kijelzőket, mivel a Samsung nem tudja maradéktalanul teljesíteni a megrendeléseket. A fent említett két készülékhez hasonló Droid Incredible-ről nem esik szó a közleményben.

A nyilatkozat szerint az új SLCD kijelzők ugyanolyan szépek lesznek mint az Amoled-ek, azonban sokkal kevesebb hatásuk lesz az akkumulátor teljesítményére.

Forrás: Engadget

Szólj hozzá!

Címkék: hírek htc hivatalos android desire amoled slcd


2010.07.26. 09:01 pacska

Playstation emulátor Androidra

A napokban jelent meg az első Playstation emulátor Android rendszerű telefonokra (erős vas szükséges hozzá), ami PSX4Droid 1.0 névre hallgat.

A marketből elérhető alkalmazáshoz (5.99$ az ára) természetesen szükségünk lesz még PS romokra és BIOS fileokra, ami már megszokott az emulátoroknál.

Fícsörök:
- BIN, ISO, IMG, PBP, Z, ZNX és Eboot formátumok kezelése
- WiiMote kontroller használható
- Trackball Dpad
- Mentési lehetőség, stb.

Update: egy tutorial is napvilágot látott Nexus One készülékekre az xda-developers fórumában a működéssel kapcsolatban.

Hivatalos honlap: http://www.zodttd.com/
Forrás: 
Pocketnow 
Letöltés: Appbrain

Szólj hozzá!

Címkék: játék videó alkalmazás playstation android app


2010.07.25. 08:53 pacska

Youtube Easter Egg - Snake játék video nézése közben

Nem Android hír, de vicces, úgyhogy kirakom. A Youtube-on felfedeztek egy easter egg-et, amit videók nézése közben csikarhatunk ki az oldalból. 

A trükk előidézése nagyon egyszerű, azonban figyeljünk arra, hogy csak az új videoknál működik (a régi seek progress bar-os videóknál nem). Indítsuk el a kívánt videót - figyeljünk arra, hogy a video ablak legyen aktív - és tartsuk nyomva a balra nyilat a billentyűzetünkön. Már nyomhatjuk is a Snake-et :) 

Forrás: gizmodo

Szólj hozzá!

Címkék: hírek youtube videó easter egg


2010.07.24. 06:55 pacska

App mustra - Gmote

A mai app egy nagyon hasznos kis alkalmazás, működését tekintve nem túl bonyolult. Lehetővé teszi, hogy készülékünket összekötve a számítógépünkkel (wifi-n vagy ha nincs wireless routerünk 3G-n keresztül) távirányítóként használjuk azt. Nagyon hasznos például ha pl. filmet nézünk a gépen, zenét hallgatunk, stb.

A program használatához mindössze le kell töltenünk a Gmote appot a marketből (ingyenes) és a számítógépünkre telepítendő programot a Gmote weboldalról link.

Telepítsünk a programot a számítógépünkre, itt lehetőségünk van jelszót megadni, hogy más ne tudjon hozzáférni a gépünk tartalmához, majd ezt követően beállíthatjuk a megosztani kívánt meghajtókat/mappákat.

Az app használata meglehetősen egyszerű és egyértelmű, ha fut a szerver a számítógépünkön akkor a telefonunkon elindított app elindításkor szervereket keres. Rábökve a sajátunkra a jelszó megadása után szabadon böngészhetünk a számítógépünkön a lejátszható file-ok között.

Támogatott file típusok: mp3, wma, wav, dts, aac, es, ps, axa, ac3, a52, flac, midi, voc, m4a
avi, wmv, ts, asf, mp4, mov, 3gp, flv, ogg, ogm, mkv, pva, axv, dif, dv, mpg, mpeg, video_ts

Lehetőségünk van azonban arra is, hogy a számítógépről streameljünk fileokat a telefonra, tehát fordítva is működik a dolog (ez az opció egyelőre béta fázisban van).

Nagyon hasznos kis app, csak ajánlani tudom mindenkinek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ingyenes alkalmazás android app gmote


2010.07.23. 11:30 pacska

Android rendszert tesztel az USA speciális alakulata

Nem éppen legfrisseb hír, de érdekes lehet, hogy az USA speciális alakulata Androidot tesztel a harctéren. A Raytheon cég által fejlesztett program a térképeken és az ún. buddy list-en alapul, ami segíthet a katonáknak feltérképezni az ellenség helyzetét.

Az új android app Raytheon Android Tactical Sysytem néven fut (RATS) kapcsolatot tud teremteni robotrepülőgépekkel vagy műholdakkal, képeket fogadhat tőlük amikkel beazonosíthat rendszámtáblákat vagy akár arcokat is.

A RATS-ben nyomon követhetjük a szövetséges katonákat illetve a pilóta nélküli gépeket, akár az ellenséges katonák mozgásait is.

Mark Bigham a Raytheon alelnöke elmondása szerint azért válaszották az Android rendszert mert az nyílt és nem utolsósorban egyszerű rá alkalmazásokat fejleszteni. Természetesen titkosították a szoftvert, hogy mások ne tudjanak hozzájutni a tárolt információkhoz és különleges azonosítót is építettek az alkalmazásba arra az esetre, ha a készülékek idegen kezekbe kerülnének.

Az alkalmazást egyelőre Androidot futtató Motorola és HTC készülékeken tesztelték.

Forrás: Mobiledia

 

Szólj hozzá!

Címkék: google alkalmazás hadsereg android app


2010.07.22. 08:57 pacska

App mustra - iwiw

A napokban jelent meg az iwiw alkalmazás Androidra és iPhone-ra, az utóbbi verzióról nem tudok nyilatkozni sajnos, úgyhogy az Androidos verzióról írnék - Peti teszteld már le iPhone-on légyszi :)

Az alkalmazás nagyon hajaz a Facebook-os appra, csak rusnyább és kevésbé használható. Kezdetben a belépési képernyőre kerülünk, ahol furcsa mód nincs olyan opció ami megjegyezné a felhasználónevünket, jelszavunkat. Ez alapból baromság.

Amint beléptünk nem válogathatunk túl sok opció közül, van itt:
- Hírfolyam
- Ismerősök
- Üzenetek
- Profilom
- Keresés

Mindegyik menüpont a nevének megfelelő szolgáltatást nyújtja (furcsamód a profilom menüpont alatt nem tudtam szerkeszteni az adataimat, ez lehetséges?). Az app enyhén bugos, ám ezek nyilván javításra kerülnek hamarosan. 

Lehetőségünk van egy 3×1-es widget kipakolására is, ahol a hírfolyamot követhetjük nyomon.

Bőven van még mit javítani az appon, reméljük a fejlesztők foglalkoznak is vele majd, mert ez egyelőre erősen béta verziónak tűnik. Aki sokat iwiw-ezik (van még ilyen ember?) annak ajánlott a letöltése.

Link: www.appbrain.com/app/hu.hermeszsoft.iwiw.mobile.android

Update: iPhone teszt a kommentekben, köszi érte Petinek :)

1 komment

Címkék: iwiw iphone market android app


2010.07.21. 08:54 pacska

HTC Desire rootolása

Nem is olyan régen írtam a Desire rootolásáról az androidpotal.hu oldalon, ha valakit érdekel akkor a következő linken olvashat a dolog menetéről:

http://androidportal.hu/2010-07-09/htc-desire-rootolása-szájbarágósan 

Szólj hozzá!

Címkék: htc root android desire


2010.07.20. 08:52 pacska

App mustra - Rom manager

Ma egy nagyon hasznos appot mutatnék be, ami Koushik Dutta nevéhez fűződik. A Rom manager egy nagyon egyszerű és nagyon hasznos alkalmazás, elsősorban azoknak akik szeretnek újabb romokat kipróbálni a készülékükön. Használatával egyszerűen tölthetünk fel custom ROM-okat a készülékünkre, particionálhatjuk SD kártyánkat, biztonsági mentést készíthetünk-állíthatunk vissza. 

A Rom manager előnye, hogy használatával biztosan elkerülhetjük az USB brick-et, tehát jelenleg ez a legbiztonságosabb módja, hogy készülékünkre új romot töltsünk fel.

Kezdetnek a marketből töltsük le az appot, aki jobban szeret "kézzel" telepíteni az megtalálja a hivatalos oldalon a készülékekre bontott sdk-kat itt. Amint feltelepítettük már láthatjuk is, hogy miket tud a kicsike:

Recovery:

Flash ClockworkMod Recovery - a sima Recovery helyett a ClockworkMod-ot flasheli a készülékünkre
Reboot into Recovery - egyszerűen újraindíthatjuk a készülékünket Recovery módban

ROM management:
Install ROM from SD Card - SD kártyáról installálhatjuk a letöltött ROM-okat (nincs szükség hozzá számítógépre, USB csatlakozásra)
Download ROM - ROM-okat tölthetünk le a készülékünkre
Check for ROM Updates - ROM frissítéseket kereshetünk
Install from QR Code - QR kódon keresztül installálhatunk

Backup and Restore:
Manage and Restore Backups - a készülékünkről készült mentésünket állíthatjuk vissza
Backup Current ROM - az aktuális ROM-ról készít egy biztonsági mentést

Utilities:
Fix Permissions - a file system hozzáféréseit javítja (force close-ok esetén használandó)
Partition SD Card - SD kártyánkat particionálhatjuk, ha app2sd alkalmazást szeretnénk telepíteni a készülékünkre.

Az app használata nagyon egyszerű, mindenen szépen keresztülvisz, kiválóan megírt program.

Szólj hozzá!

Címkék: sd market manager root android app rom particionálás


2010.07.18. 08:50 pacska

Ingyenes navigáció Androidra

Jó hír azoknak akik még nem szereztek be navigációt a telefonjukra és nem szeretik a Google Maps-et. A skobbler kiadja minden országban a navigációját (jelenleg a következő országokban működik: D, A, CH, RO, UK).

Az említett program mindent tud, amit egy navigációnak tudnia kell és android 1.6 vagy afeletti rendszereken futtatható.

Bővebben: skobbler

Update: market enablerrel letöltöttem és kipróbáltam, működik itthon is. Remélhetőleg hamarosan kapok Gyurci kolllégától egy tesztet az app-ról.

Szólj hozzá!

Címkék: ingyenes gps navigáció android app


2010.07.16. 17:04 pacska

Trap! - az addiktív játék

A mai postban egyik kedvenc játékomat mutatnám be, amit Matt Wachowski írt, ezúton is köszönet neki. Kiválósága az egyszerűségében rejlik, ne számítsunk semmiféle csilli-villi grafikára, ugyanis nem erről szól.

Feladatunk, hogy a pályán található labdákat kerítsük be vonalak segítségével. Vonalat húzni a kérnyő érintésével (ujjunkat a kívánt irányba mozdítva) tudunk. A vonal a képernyő széléig kell, hogy elérjen, ekkor lekeríti a területet és ha az elkerített területen nincs labda akkor azért pontot kapunk. Amennyiben egy labda a vonalhoz ér, mielőtt az még elérné a pálya szélét akkor életet vesztünk. Néha a pályán felbukkannak bizonyos tárgyak amik életet, extra sebességet, stb. adnak, ezeket szintén le kell keríteni. Természetesen a nehézség pályáról pályára nő. 

Azt hiszem ezt leírni bonyolultabb mint maga a játék. C64-en annó volt egy hasonló játék, de sajnos nem jut eszembe a neve.

Természetesen ranglista van, szóval a cél minél több pont elérése.

Vigyázat, erősen addiktív! Ja igen, ingyenes a cucc, töltsétek.

Szólj hozzá!

Címkék: játék ingyenes matt android wachowski trap!


2010.07.15. 14:09 pacska

App mustra - Market Enabler

Nagyon sok helyen olvasom, hogy nem lehet elérni a fizetős alkalmazásokat az Android Marketen. Ez valóban bosszantó, azonban lássuk be, hogy igenis van lehetőség a fizetős appok letöltésére-megvásárlására, igaz ehhez root hozzáférés kell a telefonunkon, de ez manapság nem egy nagy ördöngősség és többek között teljesen biztonságos eljárások léteznek a fent említett állapot eléréséhez. Desire-hez root leírás itt.

A Market Enabler pontosan azt csinálja amit a neve is sugall, elérhetővé teszi az összes fizetős Android Market alkalmazást a telefonunkon nagyon egyszerűen. 

Működése: a telefonunk helyzetét hamisítja meg, pontosabban a szolgáltatónkat hamisítja, mintha pl. osztrákok lennénk.

Letöltés: http://code.google.com/p/market-enabler/
(fent klikk a downloads menüre, itt töltsük le a MarketEnabler_latest.html file-t ami automatikusan átírányít az alkalmazáshoz).

Installálás: usb-n keresztül sync módban simán installálhatjuk az .apk-t a telefonra.

Használat: indítsuk el az alkalmazást, fent 3 menüt láthatunk Actual, Settings list és Set custom. A Settings listben találunk jópár előre beállított szolgáltatót (én a T-mobile AT-t szoktam használni). Nyomjunk rá a kiválasztott szolgáltatóra és tartsuk nyomva ujjunkat a képernyőn, ekkor előugrik egy gomb (fake this provider now). Bökjünk rá és már készen is vagyunk, szabadon böngészhetjük a fizetős appokat a marketen.

Remélem hasznos lesz többeteknek a leírás.

Szólj hozzá!

Címkék: google htc market root android app desire enabler


2010.07.14. 18:02 pacska

Első poszt

Üdv mindenkinek a blogon.

Viszonylag kezdő androidos vagyok (alig 1 hónapja szereztem meg az első telefonomat), egy HTC Desire boldog tulajdonosa. Azzal a céllal nyitottam ezt a blogot, hogy megpróbáljak tájékoztatni minden érdeklődőt az aktuális Android hírekről, appokról és mindenről ami a témához kapcsolódik.

Hamarosan...

3 komment

Címkék: hírek anrodid appok


süti beállítások módosítása