HTML

Anroidról

Androidról minden.

Friss topikok

  • ezek137: No hát kérésednek eleget téve megnéztem azt a csodát... :) A program platformfüggetlenül bugos! iP... (2010.07.22. 19:08) App mustra - iwiw
  • ezek137: @pacska: No akkor egy olvasód már tutira van... igaz egyelőre kitartok az iPhone mellett (tudom er... (2010.07.15. 15:24) Első poszt

Archívum

2010.07.23. 11:30 pacska

Android rendszert tesztel az USA speciális alakulata

Nem éppen legfrisseb hír, de érdekes lehet, hogy az USA speciális alakulata Androidot tesztel a harctéren. A Raytheon cég által fejlesztett program a térképeken és az ún. buddy list-en alapul, ami segíthet a katonáknak feltérképezni az ellenség helyzetét.

Az új android app Raytheon Android Tactical Sysytem néven fut (RATS) kapcsolatot tud teremteni robotrepülőgépekkel vagy műholdakkal, képeket fogadhat tőlük amikkel beazonosíthat rendszámtáblákat vagy akár arcokat is.

A RATS-ben nyomon követhetjük a szövetséges katonákat illetve a pilóta nélküli gépeket, akár az ellenséges katonák mozgásait is.

Mark Bigham a Raytheon alelnöke elmondása szerint azért válaszották az Android rendszert mert az nyílt és nem utolsósorban egyszerű rá alkalmazásokat fejleszteni. Természetesen titkosították a szoftvert, hogy mások ne tudjanak hozzájutni a tárolt információkhoz és különleges azonosítót is építettek az alkalmazásba arra az esetre, ha a készülékek idegen kezekbe kerülnének.

Az alkalmazást egyelőre Androidot futtató Motorola és HTC készülékeken tesztelték.

Forrás: Mobiledia

 

Szólj hozzá!

Címkék: google alkalmazás hadsereg android app


A bejegyzés trackback címe:

https://androidok.blog.hu/api/trackback/id/tr362170646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása